Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 1.6 twin spark Загуба на мощност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 1.6 twin spark Загуба на мощност

Един приятел ме помоли да направа следното питане защото няма профил в Форума за момента..
    Здравейте колеги,
    На скоро смених и 8- те свещите на Алфата.
    Във сервиза са ми сложили 2-полюсни вместо 3-полюсни свещи.
    Та въпроса ми е, може ли да ми падне мощноста на двигателя, заради това че са ми сложили 2-полюсни свещи.
    ---) предишните му свещи са били Три-полюсни.! според мен колата и сега му върви но тои казва че преди е била с една идея по добре и се съмнява в това та реших да питам може някои да е имал същтия проблем и да Разясни..
    Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Първоначално публикувано от A.Arabadzhiev Покажи съобщение
    Един приятел ме помоли да направа следното питане защото няма профил в Форума за момента..
    Здравейте колеги,
    Та въпроса ми е, може ли да ми падне мощноста на двигателя, заради това че са ми сложили 2-полюсни свещи.
    ---) предишните му свещи са били Три-полюсни.! според мен колата и сега му върви но тои казва че преди е била с една идея по добре и се съмнява в това та реших да питам може някои да е имал същтия проблем и да Разясни..
    Да си купи еднополюсни Denso Iridium и да знае че това са свещите за тая кола.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Здравейте колеги,
      Какви са свещите? В Италия слагат в сервизите точно двуполюсни голями
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Обясни ми че са НЖК .. тия които е сложил последно и е с тях в момента !

Comment

Теоретично може, но ако са сложили свещи ЗА неговата кола, и не са объркали нещо с кабеляците, трудно може да хване някаква разлика, освен "въображаемата".......
          Ся винаги има изключения и "ако" та, но в общи линии е тъй.....но така или иначе със свещи който са "компромисни" такива неща са възможни......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Теоретично може, но ако са сложили свещи ЗА неговата кола, и не са объркали нещо с кабеляците, трудно може да хване някаква разлика, освен "въображаемата".......
            Ся винаги има изключения и "ако" та, но в общи линии е тъй.....но така или иначе със свещи който са "компромисни" такива неща са възможни......
            Аха.. Опитвам се да те разбера ама нещо неуспявам напълно... но ще копирам отговора ти и ще му го предам.. Ако му се направи диагностика Тея неща биха излезнали наяве нали така ?

Comment

По принцип диагностиката няма да изпише че едикоя си свещ е кофти, ще даде грешка в сместа, а може и да не го изпише......при свещите или слагаш най - доброто, или почваш да се питаш "Абе ся по добре ли е, или не".....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Май или приятелят ти си въобразява, а или има някъде проблемче. Що не подключи едно компютърче?
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  По принцип диагностиката няма да изпише че едикоя си свещ е кофти, ще даде грешка в сместа, а може и да не го изпише......при свещите или слагаш най - доброто, или почваш да се питаш "Абе ся по добре ли е, или не".....
                  Сега те разбрах.. а какви свещи трябва да сложи сега. Такива Деннсо където по горе е обяснил колегата ли или ?

Comment

Сега те разбрах.. а какви свещи трябва да сложи сега. Такива Деннсо където по горе е обяснил колегата ли или ?
                    Чай са установете първо кви са му сложили щото според мен е възможно да са му сложили оригинални което си е ОК. Така във форума най-много да поизхарчите някой лев за нищо
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Добре момчета. Ще се прави пълно разследване на свещите

Comment

Добре момчета. Ще се прави пълно разследване на свещите
                        Сложи по една снимка и с надписите на тях. М/у другото NGK комплект иридиеви свещи с отстъпката -248лв. Това добре ли е?
                        П.П. Браво -главни букви, препинателни знаци, да ти е кеф
                        Last edited by NightRider; d.m.y г., 22:08.
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Working...
                        X